Välkomna till vår bröllopshelg! Den 8 juni 2024 ska vi gifta oss – och vi vill gärna fira det tillsammans med er. 

Vi kommer att njuta av allt ifrån bastubad, vigsel och en fest under den norrbottniska junihimlen. För våra inresande gäster blir det en introduktion till den norrbottniska folksjälen och vad det innebär att leva under (nästan) midnattssol. Vi ser fram emot att fira vår dag med er!

2017-06-23 16.25.26
2024.06.08
Vigsel kl 15.00 i Kapellet
Meldersteins Herrgård

Vigsel, middag och fest

Lördag den 8 juni 2024
Klädkod: Kavaj

Mer info om helgen

Fredag 7 juni

Vi som bor på Melderstein över helgen ses för grillning, bastu och badtunna på Meldersteins Herrgård. Startar när bussen kommer fram, vid middagstid.

Lördag 8 juni

Vigsel, brudskål, bröllopsmiddag och fest!

 1. 15:30 Vigsel i Kapellet
 2. 16:30 Brudskål
 3. 17:30 Middag
 4. 22:00 Fest

Söndag 9 juni

Gemensam frukost. Vi checkar ut 10.30 och lämnar Melderstein kl 11.

Boende

På Meldersteins herrgård

OBS Begränsat antal platser
Vi kommer hålla till på Meldersteins Herrgård redan från fredag kväll, för den som vill och kan. Här delar vi rum för att få plats alla som vill. Det finns möjlighet för ca 40 personer att bo under hela helgen (fredag till söndag). Extra platser finns såklart för den som tar med egen husvagn/husbil.

På hotell

Vill ni bo på hotell så har vi snackat till oss rabatt på Hotell Savoy, som ligger på krypavstånd från buss- och tågstationen i Luleå. 

Vid er anmälan för deltagande samlar vi intresseanmälningar för gemensam busstransport till och från Luleå under lördagen, för de som inte kan ordna med transport på egen hand. Om det är många som vill göra detta ska vi utreda möjligheten till samåkning i buss/taxi. Se mer info under ’Vanliga frågor och svar’.

Andra boendeformer

Det finns stugor att hyra via AirBnB på bilavstånd. Eller varför inte knô daj in hos någon kär Luleåvän? För den riktigt äventyrslystne finns också möjligheten att slå upp tältläger. 

O.S.A.

Låt oss veta om ni kan komma, så snart ni kan!
OSA senast den 30 april.

Om ni trycker ’Ja’ expanderar formuläret och ni kan fylla i resten av uppgifterna.
  Kontakt

  Toastmasters​

  För frågor om allt som rör bröllopsmiddagen, kontakta våra kära toastmasters. Det är hit ni hör av er om ni till exempel vill anmäla tal, sång eller spex!

  Brudparet

  Vi finns här för era frågor om allt annat som rör helgen:

  Vanliga frågor & svar

  Hur tar vi oss till Melderstein?

  Först och främst, vi har bjudit många utomsocknes. Tips för er som vet att ni vill delta är att boka er resa mot Luleå/Norrbotten så snart ni kan. Det finns nattåg, flyg och E4 att transporteras med.

  För er som inte har eget transportmedel från Luleå så ordnar vi gemensam buss från Luleå busstation (Loet) på fredag eftermiddag klockan kl 17.45. Bussen går tillbaka mot Luleå Busstation söndag med avfärd kl 11.00. Då kan man räkna med att vara i Luleå strax före 12. Behov av busstransport anmäler ni i formuläret när ni OSAr.

  De som endast deltar på vigsel/festligheterna under lördagen behöver ordna med egen transport.

  Vad önskar ni er i bröllopspresent?

  Den finaste present ni kan ge oss är att vara med och dela glädjen på vår bröllopsdag!  

  Om någon av er ändå känner att ni vill ge något i present så får ni gärna bidra till bröllopsresan genom en Swish, och varför inte ett tips på vad vi borde göra på resan. På den här sidan kan ni se mer om vad vi har tänkt göra för resa.

  Är våra barn välkomna?

  Vi älskar era barn, men just idag vill vi fira med våra vuxna vänner. Barn är välkomna på vigseln, men bröllopsmiddagen är inte barnanpassad. Har ni små barn som ni inte kan lämna hos barnvakt, (typ spädbarn) är de välkomna!

  Hur funkar det med boende?

  På Meldersteins Herrgård
  Vi kommer hålla till på Meldersteins Herrgård. Här finns det möjlighet för ca 40 personer + brudparet att bo under hela helgen, fredag den 7 juni till söndag den 9 juni, för en kostnad om ca 1 000 kr per person. Då ingår boende 2 nätter, lakan och handduk samt all mat fredag kväll till och med söndag frukost.

  Linda & Carl kommer fördela rumsindelning så att vi kan använda alla bäddar på bästa sätt. De flesta rummen kommer ha 2 sängar och 2 madrasser, men det finns några större och mindre varianter. De flesta rummen har egen toalett och dusch men inte alla, så vi får vara kamratliga. Tänk er en lantlig sleepover med våra nära och kära!

  För er som önskar bo på Melderstein med oss gäller först till kvarn, ni anmäler detta i formuläret när ni OSAr. Vi återkommer med en bekräftelse om att ni fått plats att bo på Melderstein så snart vi kan, och då kommer vi med information om betalning.

  På herrgården finns även ställplats för husvagn/husbil med el. Fyll i formuläret vid anmälan om ni vill reservera en ställplats.

  På hotell i Luleå
  Behöver ni boende på hotell föreslår vi Hotell Savoy i Luleå som erbjuder rabatt. Fyll i detta alternativ i formuläret när ni OSAr så återkommer vi med information om hur ni gör bokningen för att få rabatt. 

  Observera att ni då behöver ordna med egen transport till Melderstein.

  Vad händer på lördag förmiddag?

  Gemensam frukost för de som övernattar på Melderstein, därefter fri hopp och lek fram till vigseln. Vi ordnar också med en enklare lunch för övernattande gäster. Passa på att uppleva den natursköna omgivningen!

  Brudparet kommer fixa och fotografera sig. 

  Vad kan man göra i Luleå och hur ska jag hitta?

  denna sida har vi samlat en karta över några platser i Luleå som är bra att veta var de finns, samt en guide till Luleå för den som har lite tid i staden!