Välkomna till vår bröllopshelg! Den 8 juni 2024 ska vi gifta oss – och vi vill gärna fira det tillsammans med er. 

Vi kommer att njuta av allt ifrån bastubad, vigsel och en fest under den norrbottniska junihimlen. För våra inresande gäster blir det en introduktion till den norrbottniska folksjälen och vad det innebär att leva under (nästan) midnattssol. Vi ser fram emot att fira vår dag med er!

2017-06-23 16.25.26
2024.06.08
Vigsel kl 15.00 i Kapellet
Meldersteins Herrgård

Vigsel, middag och fest

Lördag den 8 juni 2024
Klädkod: Kavaj

 1. 15:00 Vigsel i Kapellet
 2. 16:00 Brudskål
 3. 17:00 Middag
 4. 22:00 Fest
 5. 02:00 Avslut

Mer info om helgen

Fredag 7 juni

Vi som bor på Melderstein över helgen ses för grillning, bastu och badtunna på Meldersteins Herrgård. Startar när bussen kommer fram, vid middagstid.

Lördag 8 juni

Vigsel, brudskål, bröllopsmiddag och fest!

Söndag 9 juni

Gemensam frukost. Vi checkar ut 10.30 och lämnar Melderstein kl 11.

Boende

På Meldersteins herrgård

OBS Begränsat antal platser
Vi kommer hålla till på Meldersteins Herrgård redan från fredag kväll, för den som vill och kan. Här finns det möjlighet för ca 40 personer att bo under hela helgen (fredag till söndag). Extra platser finns såklart för den som tar med egen husvagn/husbil.

På hotell

Vill ni bo på hotell så har vi snackat till oss rabatt på Hotell Savoy, som ligger på krypavstånd från buss- och tågstationen i Luleå. 

Vid er anmälan för deltagande samlar vi intresseanmälningar för gemensam busstransport till och från Luleå under lördagen, för de som inte kan ordna med transport på egen hand. Om det är många som vill göra detta ska vi utreda möjligheten till samåkning i buss/taxi. Se mer info under ’Vanliga frågor och svar’.

O.S.A.

Låt oss veta om ni kan komma, så snart ni kan!
OSA senast den 8 april.

Om ni trycker ’Ja’ expanderar formuläret och ni kan fylla i resten av uppgifterna.
  Kontakt

  Toastmasters​

  För frågor om allt som rör bröllopsmiddagen, kontakta våra kära toastmasters. Det är hit ni hör av er om ni till exempel vill anmäla tal, sång eller spex!

  Brudparet

  Vi finns här för era frågor om allt annat som rör helgen:

  Vanliga frågor & svar

  Hur tar vi oss till Melderstein?

  Först och främst, vi har bjudit många utomsocknes. Tips för er som vet att ni vill delta är att boka er resa mot Luleå/Norrbotten så snart ni kan. Det finns nattåg, flyg och E4 att transporteras med.

  För er som inte har eget transportmedel från Luleå så ordnar vi gemensam buss från Luleå busstation (Loet) på fredag eftermiddag klockan kl 17.45. Bussen går tillbaka mot Luleå Busstation söndag kl 11.00. Behov av busstransport anmäler ni i formuläret när ni OSAr.

  De som endast deltar på vigsel/festligheterna under lördagen behöver ordna med egen transport.

  Vad önskar ni er i bröllopspresent?

  Den finaste present ni kan ge oss är att dela glädjen på vår bröllopsdag. Det blir också potentiellt tungt för oss att bära mer grejer hela vägen från Melderstein till Göteborg efteråt… 

  Om ni ändå vill ge något i present så får ni gärna bidra till bröllopsresan. På den här sidan kan ni se mer om vad vi har tänkt göra för resa hittills, och vi tar gärna emot rekommendationer och tips inom dessa ramar. Bidrag swishas till brudgrummen. Se nummer under ’Kontakt’.

  Är våra barn välkomna?

  Vi älskar era barn, men just idag vill vi fira med våra vuxna vänner. Barn är välkomna på vigseln, men bröllopsmiddagen är inte barnanpassad. Har ni små barn som ni inte kan lämna hos barnvakt, (typ spädbarn) är de välkomna!

  Hur funkar det med boende?

  På Meldersteins Herrgård
  Vi kommer hålla till på Meldersteins Herrgård. Här finns det möjlighet för ca 40 personer + brudparet att bo under hela helgen, fredag den 7 juni till söndag den 9 juni, för en kostnad om ca 1 000 kr per person. Då ingår boende 2 nätter, lakan och handduk samt all mat fredag kväll till och med söndag frukost.

  Linda & Carl kommer fördela rumsindelning så att vi kan använda alla bäddar på bästa sätt. De flesta rummen kommer ha 2 sängar och 2 madrasser, men det finns några större och mindre varianter. De flesta rummen har egen toalett och dusch men inte alla, så vi får vara kamratliga. Tänk er en lantlig sleepover med våra nära och kära!

  För er som önskar bo på Melderstein med oss gäller först till kvarn, ni anmäler detta i formuläret när ni OSAr. Vi återkommer med en bekräftelse om att ni fått plats att bo på Melderstein så snart vi kan, och då kommer vi med information om betalning.

  På herrgården finns även ställplats för husvagn/husbil med el. Fyll i formuläret vid anmälan om ni vill reservera en ställplats.

  På hotell i Luleå
  Behöver ni boende på hotell föreslår vi Hotell Savoy i Luleå som erbjuder rabatt. Fyll i detta alternativ i formuläret när ni OSAr så återkommer vi med information om hur ni gör bokningen för att få rabatt. 

  Vid anmälan till bröllopet samlar vi även intresseanmälningar till gemensam busstransport till och från Luleå under lördagen (ankomst ca 14 på lördagen, avfärd ca 02 på söndagen). Om det är många som vill göra detta ska vi utreda möjligheten till samåkning i buss/taxi, och hör i såna fall av oss till berörda med förslag.

  Vad händer på lördag förmiddag?

  Gemensam frukost för de som övernattar på Melderstein, därefter fri hopp och lek fram till vigseln. Vi ordnar också med en enklare lunch för övernattande gäster. Passa på att uppleva den natursköna omgivningen!

  Brudparet kommer fixa och fotografera sig. 

  Tidig inbjudan och OSA-datum! Varför?

  Då framförhållning är A och O har vi sett till att det går att planera i tid. Finns det faktorer som gör det omöjligt för just er att planera så hör av er i såna fall. 

  Vad kan man göra i Luleå och hur ska jag hitta?

  denna sida har vi samlat några platser i Luleå som är bra att veta var de finns. Carl ville också himla gärna göra en till karta – var så god!